Familie- en Organisatie opstellingen

Als mens ben jij een systeem, geboren uit vader en moeder dat ook een systeem vormt, wel of niet met broers en zussen. Of werkend in een team of organisatie die ook een systeem is! We bevinden ons continu in één of meerdere systemen die elk hun eigen dynamiek hebben en waar we telkens een verschillende energie kunnen ervaren.

Het werken met familieopstellingen maakt de onbewuste dynamiek zichtbaar. Het maakt de ‘onderstroom’ zichtbaar én vooral tastbaar in een systeem: een relatie, een gezin, een individu, een organisatie. Familieopstellingen geven inzicht, je ontwikkelt handvatten en tools om zaken in je leven, die je vasthouden of beperken, werkelijk te veranderen. Jouw leven kan alleen maar beter worden als je jezelf leert kennen, als je weet wie je bent en ballast kunt loslaten.

Organisatieopstellingen maken direct duidelijk wat er écht aan de hand is in het team of organisatie, met een product of een dienst. Er is namelijk altijd veel meer gaande dat datgene dat we zien of vast kunnen pakken! Dat noemen we de onbewuste dynamiek, ofwel de onderstroom aan drijfveren, emoties en overtuigingen die mens én organisatie voortdrijft. Deze dynamiek is voor meer dan 90% verantwoordelijk -en te zien als dat gedeelte van de ijsberg die onder water drijft.