Teamtrainingen

In teamtrainingen gaat het vaak om elkaar leren kennen, waardoor vertrouwen en veiligheid ontstaat. Dat kun je op vele manieren ontwikkelen. Ik werk graag met DISC en Ervaringsleren. Maar ook Feedback Geven en Ontvangen is bijzonder waardevol voor een team. Of we gaan samen met het team op zoek naar Mentale Bewustwording.

DISC

DISC is het Betrouwbaar meten van menselijk gedrag, door een persoonlijkheidsanalyse.

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen, met behulp van kleuren.

Ervaringsleren

Ervaringsleren wordt gebruikt om gedrag te begeleiden en ontwikkelingsprocessen bij individuen en groepen in gang te zetten. Ervaringsleren is een ijzersterke trainingsmethodiek voor bedrijven en personen, die willen veranderen en het beste uit zichzelf willen halen. Met name door te ervaren kom je uiteindelijk tot nieuwe inzichten. Bij voorkeur doen we dit buiten. Door het inzetten van soms bekende, maar ook onbekende uitdagingen.

Feedback geven en ontvangen

Feedback zou een cadeautje moeten zijn. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Vooral als het bonnetje al is weggegooid en je het ‘cadeautje’ niet meer kan ruilen. Ontvangen is vaak veel moeilijker dan geven. Het is handig om beide vormen te trainen. Pas als je beide vormen beheerst, dan ben je geslaagd!